Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Министар Стефановић разговарао са руководством ГО Лазаревац о будућој сарадњи и планираним пројектима

Објављено:

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са председником Градске општине Лазаревац  Бојаном Стевићем и његовим сарадницима о будућој сарадњи и планираним пројектима, које финансира општина, али и онима које је подржала држава.

„Нова зграда ватрогасно-спасилачке чете, породилиште и инфраструктурни пројекти који су урађени у претходним годинама показали су да држава брине о овој општини и драго ми је да видим да Лазаревац напредује. Данас смо разговарали о конкретним пројектима чија реализација предстоји,  почев од изградње нове полицијске станице, прикључка на ауто-пут до нове водоводне мреже“, рекао је Стефановић.

Он је истакао да ће држава наставити да брине о свим општинама у Србији, али да је важно да, као овде у Лазаревцу, људи који воде општину нису лењи, да им није тешко да обиђу свако насеље, разговарају са грађанима и утврде шта су приоритети за решавање.

„Морам да истакнем добру сарадњу Владе Републике Србије, пре свега Министарства унутрашњих послова, и општине Лазаревац. Ове године смо у Лазаревцу отворили потпуно нову ватрогасну станицу, а једна од тема данашњег састанка била је и  изградња нове полицијске станице, јер нам је безбедност грађана Лазаревца на првом месту“, истакао је Стефановић.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић захвалио се председнику Србије Александру Вучићу, министру Стефановићу и Влади Републике Србије, као и Граду Београду, на подршци Градској општини Лазаревац кроз реализацију бројних пројеката. Он је прецизирао је да је за 2021. годину планирано решавање водоснадбевања, што је иначе вишедеценијски проблем ове општине.

„У наредном периоду очекује нас и почетак изградње прикључка на ауто-пут „Милош Велики“ у Жупањцу и изградња ауто-пута „Вожд Карађорђе“ што је од изузетног значаја за економију наше општине. Позиционираћемо се стратешки између два коридора, а од већих пројеката планирани су измештање аутобуске станице, као и изградња канализационе и топлификационе мреже у МЗ Велики Црљени“, рекао је Стевић, додајући да ће реализација планираних пројеката за наредну годину зависити од епидемиолошке ситуације.


Fotografije