Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Марија Лазић прва је беба рођена у новом породилишту у Лазаревцу

Објављено:

Прва беба рођена у новом објекту ванболничког породилишта у Лазаревцу је девојчица Марија. Марију је на свет донела Јована Лазић из Лазаревца. Девојчица је на порођају, који је по речима доктора Јована Милојевића протекао у најбољем реду, била тешка 3.220 грама, а дугачка 55 центиметара. Марија је на свет дошла у петак 11. октобра у 00:55 часова.

Јована Лазић у изјави датој медијима је истакла да је након два порођаја у Београду презадовољна условима у новом породилишту, а посебно љубазношћу и стручношћу запослених.

Маму и бебу данас су обишли и уручили пригодне поклоне државни секретар МДУЛС-а Бојан Стевић, председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић, његов заменик Милоје Живановић, директори ЈП Топлификације и ЈПКП Лазаревац Вукашин Јањевић  и Иван Милић. Породици Лазић и Марији као прворођеној беби у новом објекту породилишта уручен је чек на 100.000 динара и најнеопходнија беби опрема у првим данима живота.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић је честитајући породици Лазић, али и запосленима у ванболничком породилишту на новој беби и истакао да је циљ да се Лазаревчани рађају, заснивају своје породице у овом граду и остају у њему.

Уз честитке државни секретар Бојан Стевић је истакао да ће се значај и функционалност оваквог објекта тек показати у наредном периоду. Стевић је истакао да је циљ руководства општине да се обезбеде већа средства за најмлађе суграђане.

Директор ДЗ ''Др Ђорђе Ковачевић'' др Јован Милојевић честитао је свом стручном тиму на успешно обављеном порођају и истакао да је ово посебан дан за лазаревачко породилиште.

Овај посебан дан за ванболничко породилиште у Лазаревцу поред прве бебе обележила је и обука гинеколога за најсавременији ултразвук који ће унапредити здравствену бригу и дијагностичке методе како приликом редовних прегледа жена тако и током вођења трудноће. Ванболничко породилиште је добило и два ЦТГ апарата као и дигитални колпоскоп нове генерације.


Fotografije