Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Манифестација „Шетајмо за здравље“ у суботу 15. септембра 2018. године

Објављено:

Планинарско друштво „Вис“ и Савез спортова Лазаревац под покровитељством градске општине Лазаревац дванаесту годину за редом организује Манифестацију „Шетајмо за здравље“. Ове године манифестација ће се одржати у суботу 15. септембра, а тим поводом у градској општини Лазаревац одржана је конференција за медије на којој је овогодишња манифестација представљена.

Представник Планинарског друштва „Вис“ Благоје Алексић представио је овогодишњу манифестацију и позвао све суграђане да се укључе и придруже у суботу уз избор стазе која им највише одговара. Ове године организатор је припремио четири варјанте шетачких стаза које су прилагођене узрасту и могућностима учесника.

За све учеснике у понуди су стазе „Полетарац“ у дужини од 4 километра, „Јуниор“ у дужини од 10,5 колиметара, „Лазаревачки видици“ дужине 16,5 километара и стаза „Шанчевима Колубарске битке“ дужине 26 километара.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић у свом обраћању на конференцији за штампу пружио је пуну подршку одржавању ове манифестације која за циљ има афирмацију шетње као физичке активности и излетништва као вид одмора и релаксације, код свих категорија становништва, а посебно код најмлађих.


Fotografije