Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Манифестација „Шетајмо за здравље“ у суботу 14. септембра

Објављено:

Планинарско друштво „Вис“ под покровитељством градске општине Лазаревац тринаесту годину за редом организује Манифестацију „Шетајмо за здравље“. Ове године манифестација ће се одржати у суботу 14. септембра под називом „Шетајмо за здравље – у сусрет јесени“, а тим поводом у градској општини Лазаревац одржана је конференција за медије на којој је овогодишња манифестација представљена.

Представници Планинарског друштва „Вис“ Верица Васиљевић и Благоје Алексић представили су овогодишњу манифестацију и позвали све суграђане да се укључе и придруже у суботу уз избор стазе која им највише одговара. И ове године организатор је припремио четири варјанте шетачких стаза које су прилагођене узрасту и могућностима учесника.

За све учеснике у понуди су стазе „Полетарац“ у дужини од 4 километра, „Јуниор“ у дужини од 10,5 колиметара, „Лазаревачки видици“ дужине 16,5 километара и стаза „Шанчевима Колубарске битке“ дужине 26 километара.

Како истичу организатори најважније за све учеснике, поред добре воље и жеље за учешће на овој манифестацији, потребно је да на ногама имају квалитетну и отпорну обућу адекватну за шетњу у природи, а у ранцу један до два сендвича и флашицу воде.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић у свом обраћању на конференцији за штампу пружио је пуну подршку одржавању ове манифестације која за циљ има афирмацију шетње као физичке активности и излетништва као вид одмора и релаксације, код свих категорија становништва, а посебно код најмлађих.


Fotografije