Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Лазаревачки пчелари понудили своје производе код Рударске чесме

Објављено:

У организацији Удружења пчелара „Будућност“ из Лазаревца данас је на платоу код Рударске чесме организована 27. Изложба пчеларских производа “Дани пчеларства Колубара 2020“.

Своје производе од пчела грађанима Лазаревца понудило је двадесетак излагача како из Лазаревца, тако из суседних општина. Ове година манифестација се орагнизује у измењеном формату уз поштовање свих епидемиолошких мера које су на снази.

Штандове са пчеларским производима обишао је председник градске општине Лазаревац Бојан Стевић са сарадницима који је овом приликом најавио да ће општина Лазаревац и у буџету за наредну годину издвојити значајна средства за пољопривреду са посебниом освртом на пчеларство.

У овој години у сарадњи са Градом Београдом подржали смо рад удружења пчелара, а појединачне субвенције остварило је преко 50 пољопривредних газдинстава која се баве пчеларством на територији наше општине, казао је Стевић.

Кроз заштиту географског порекла меда на овим просторима „Качерски мед“, бројним едукацијама и кроз ову манифестацију која из године у годину расте дошли смо до резултата да бројне породице у Лазаревцу остварују  озбиљан додатни приход од производње меда и пчеларских производа, навео је председник ГО Лазаревац. 


Fotografije