Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Лазаревац добио средства за успостављање јединственог управног места

Објављено:

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић заједно са још седам председника општина и градоначелника потписао је уговор за учешће у пилот пројекту  “Јединствено управно место”. Укупна вредност пројекта је 52 милиона динара,  а Градској општини Лазаревац је опредељено 8. 650.000 динара.

Догађају су поред представника локалних самоуправа присуствовали  и Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић и државни секретар у овом министарству Бојан Стевић.

Уговоре у оквиру реализације пилот пројекта „Јединствено управно место“ које финансира Министарство државне управе и локалне самоуправе потписало је осам општина. Поред ГО Лазаревац уговоре су потписали и Шабац, Бела Паланка, Пирот, Крушевац, Смедеревска Паланка, Сомбор и Житиште.

Догађај у „Српско – Корејском центру“ је у име Министарства државне управе и локалне самоуправе отворио државни секретар Бојан Стевић који је овом приликом изразио уверење да ће осам градова и општина искористити средства на прави начин и електронску управу подићи на још виши ниво и поједноставити процедуре чему теже сви у министарству. Стевић је честитао потписницима и нагласио да ће наредне године број локалних самоуправа у које ће бити имплементиран пројекат бити још већи.

Обраћајући се градоначелницима и председницима општина министар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је нагласио да је ово начин да се промовише једношалтерски систем и реформа локалне самоуправе,  да се максимално афирмише примена Закона о управном поступку. Током реализације пилот пројекта посебна пажња ће бити посвећена уоченим недостатцима и како их унапредити, рекао је Ружић.

У име свих општина потписница, али пре свега у име грађана ГО Лазаревац, представницима министарства захвалио се председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић.

Руководство ГО Лазаревац је по речима председника препознало овај пројекат као неопходан грађанима. Синђелић је нагласио да ће успешност реализације овог пројекта  зависити од задовољства грађана. Средства која су опредељена Градској општини Лазаревац су 8.650.000 динара. Реализацијом овог пројекта биће решен вишедеценијски проблем грађана, који ће убудуће моћи на једном месту, на једном шалтеру да обаве све неопходне послове, закључио је Синђелић.


Fotografije