Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Кубански тренер Хорхе Луис Фромета у БК „Greatest“ из Лазаревца

Објављено:

Председник ГО Лазаревац Бојан Стевић уприличио је данас свечани пријем за боксерског тренера и стручњака Хорхе Луис Фромета  који ће наредних неколико дана провести у Лазаревцу, где ће радити на техничко- тактичком развоју младих боксера и тренера Боксерског клуба „Greatest“ из Лазаревца.

Стевић се захвалио кубанском стручњаку на труду и енергији коју улаже на едукацији боксера у Србији и искористио ову прилику да најави да ће општина учинити све да у будућем периоду  обезбеди још боље услове за функционисање БК „Greatest“.

Кубански тренер Хорхе Луис Фромета већ 15 месеци борави у Србији где је ангажован од стране Боксерског савеза Србије да српским боксерима и тренерима пренесе огромно знање које поседује.

У изјави за локалне медије након пријема Хорхе Луис Фромета је истакао да се у Лазаревцу и Србији осећа као код куће и да је веома задовољан програмом рада БК „Greatest“. У Боксерском клубу у Лазаревцу ради се веома квалитетно, а три четири млада боксера имају перспективу да учествују на великим светским такмичењима као што су Олимпијске игре, казао је Фромета.

Кубански тренер је додао да Срби имају изузетну генетску предиспозицију, снагу и интелигенцију за бављење боксом и да им је за врхунске резултате неопходан рад на плану побољшања технике и тактике.

Фромета је овом приликом веома похвално говорио о раду Боксерског савеза Србије и његовог председника Ненада Боровчанина на чији позив је и дошао у Србију. Боксу у Србији потребна је помоћ владе и државе, а програм који тренутно спроводи боксерски савез сигурно ће у будућности дати резултате.

Поред кубанског стручњака Хорхе Луис Фромета пријему у ГО Лазаревац, испред БК „Greatest“ присуствовао је председник клуба Немања Столић.


Fotografije