Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Камен темељац за нов дом и предшколску установу у МЗ Миросаљци

Објављено:

У присуству државног секретара Бојана Стевића, председника градске општине Лазаревац Бојана Синђелића, заменика председника општине Милоја Живановића и председника МЗ Миросаљци Мила Ранковића, положен је камен темељац за изградњу новог Дома културе у Миросаљцима.

Ове године смо обезбедили за 50 одсто више средстава за овај фонд из којег се финансира изградња инфраструктуре, увођење е-управе и организација културних, туристичких и спортских манифестација од значаја за локалне средине - рекао је државни секретар Бојан Стевић и додао да у Министарству државне управе и локалне самоуправе постоји фонд за локал у коме се одвајају средства за пројекте локалних самоуправа.

- За 2017. буџет тог фонда износио је 320 милиона динара, 2018. Лазаревац је добио значајна средства за постављање лед расвете, а за 2019. годину било је опредељено 490 милиона динара у буџету Фонда за локал и додељен је новац за 77 пројеката. Општина Лазаревац је конкурисала за реконструкцију објекта Дома културе у МЗ Миросаљци, са квалитетним пројектом који предвиђа и део у Дому за предшколску установу. Општина учествује делом, а Министарство је издвојио 16 милиона динара - истакао је Стевић и оценио да је то "показатељ одговорне политике Владе Србије, али и општине Лазаревац".

Он каже да "новац не може да се добије без квалитетних пројеката".
- Општина Лазаревац је у претходне три године добила доста новца ван оквира буџета за реализацију бројних пројеката, што је значајна подршка коју општина добија - навео је он, додајући да већ у јануару можемо очекивати започињање нових пројеката везаних за општину Лазаревац у вези са решавањем водоснабдевања, путне инфраструктуре, као и других инфраструктурних пројеката.

Да је ово велики дан за све мештане МЗ Миросаљци потврдио је председник МЗ Миле Ранковић.
- Поред ове значајне инвестиције, очекујемо и добијање водовода у наредној години. Тренутно се ради пројекат секундарне водоводне мреже тако да ће Миросаљци још само морати да реше проблем некатегорисаних путева - истиче Ранковић.

Председник Синђелић искористио је прилику да се захвали државном секретару Стевићу који се лично заложио да преко министарства издејствује средства за овај пројекат, Министарству МДУЛС-а, министру Ружићу и Влади Србије и председнику Вучићу.
- Када радимо сви заједно и када имамо људе који желе да помогну можемо и у децембру да се похвалимо постављањем камена темељца. На захтев МЗ Миросаљци поставили смо темељ за вишенаменски дом који ће бити коришћен као канцеларије месне заједнице, али ту ће бити смештен и вртић. Тај нов објекат биће центар окупљања не само омладине, већ и свих старосних доби који ће у овом дому културе наћи своје место - сматра Синђелић.


Fotografije