Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Због небезбедних услова за учеснике, отказано пливање за Часни крст

Објављено:

Традиционално пливање за Часни крст које је требало да се одржи на Богојављење на језеру Очага, због лоших временских услова, ове године неће бити одржано, саопштили су данас приликом обиласка језера Оџага организатори.

Нажалост, ове године, не постоје услови да се безбедно одржи пливање за Часни крст на језеру Очага, дебљина самог леда је око 5 центиментара, што је могуће разбити, али ниске температуре током ноћи у врло кратком временском периоду доводе до формирања покорице леда која је изузетно оштра и може довести до озбиљних повреда опасних по живот учесника пливања. Из ових разлога у консултацији са стручним службама  Дома здравља донели смо одлуку о одлагању овогодишње манифестације, казао је у име организатора председник градске општине Бојан Синђелић и додао да је организатору при доношењу овакве одлуке на првом месту била безбедност свих учесника али и људи који би радили на уклањању леда са језера. Све пријављене учеснике позивамо да нам се прикључе на литургији на Богојављење у Храму светог великомученика Димитрија када ћемо им уручити и пригодне поклоне, закључио је Синђелић.

Овакву одлуку организатора поздравио је и старешина Храма светог великомученика Димитрија Марко Митић, додајући да му је изузетно драго што се организатор при доношењу овакве одлуке није руководио популистичким разлозима већ је донео зрелу и рационалну одлуку бринући пре свега о здрављу и безбедности учесника. Овом приликом старешина лазаревачког Храма позвао је све лазаревчане да се у суботу на Богојављење окупе у Храму светог великомученика Димитрија и присуствују литургији која почиње у 8 часова.

Директор СРЦ Колубара Владимир Драгићевић  је истакао да су протеклих дана покушавали да разбију лед на језеру, али да највећи проблем представљају хладне ноћи, током којих се формира нови танак слој леда, који може озбиљно повредити учеснике манифестације, те у то смислу сматра да је одлука о отказивању добра.


Fotografije