Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Затворен 31. Фестивал хумора за децу

Објављено:

Традиционалним маскенбалом у коме је учешће узело преко 200 колективних маски завршен је 31. Фестивал хумора за децу. За забавни део програма био је задужен популарни Пеђолино. На бини испред општине креаторима најлепших маски уручене су бројне награде. Награде су додељене у неколико категорија између осталог и најмлађим учесницима, вртићким групама, подручним и матичним школама. Кључ града, који је од уторка када је фестивал отворен био у рукама лазаревачке деце враћен је у руке заменика председника ГО Лазаревац Милоја Живановића чиме је фестивал и званично затворен.

У име деце Лазаревца, кључ је вратила Милица Иванковић. Заменик председника ГО Лазаревац Милоје Живановић, том приликом у свом обраћању захвалио је деци што је град два дана био град смеха, радости и весеља.

Када је реч о наградама прво су награђене маске најмлађих учесника Овчица Шоне, Научници Вук и Лука, Мери Попинс и Кловнови лутке Миа и Андреј. Победничке маске у вртићкој групи су Патуљци вртића ”Раша и Маша”, друга награда су Пантомимичари вртића ”Ива и Маша” а трећа Диносауруси вртића ”Ива и Маша” из Великих Црљена.

 У ОШ ”Кнез Лазар” победили су Чувари шума (одељење 1/2), друго место припало је ликовима из бајке о Рибару и златној рибици (одељење 2/2), а трећа награда за маску Цветићи и другарићи (одељење 1/4).

Шумска вила (Ирина Петровић 1/3), Фрида Кало ( Емилија Јаковљевић 3/1) и Џокер (Лука Лукић 3/6) победничке су маске ОШ ”Војислав Вока Савић”, а групну награду однели су и Космонаути (одељење 4/6).

Награђене су и маске Крвава Мери (Андреа Јаковљевић 4/6), Мумија (Никола Ђурђевић 3/2) и Витез (Милутин Кнежевић 1/1) из ОШ ”Дуле Караклајић”, као и групна награда за ‘‘Чаробњака из Оза” (одељење 3/3).

Награђени су и ученици школа из Дудовице (маска Домингоси-одељење 1/1), Барошевца (маска Цветићи-1. разред), Новог Медошевца (прво место-маска Барбике и Кенови -одељење 4/1, друго место-маска Ксилофони - одељење 1/1 и трећа награда за маску Алиса у јесен-одељење 3/3) и Степојевца ( прво место за маску Тигар Хелене Лукић (одељење 3/1), друго место за Макарона Александар Тиодоровић (одељење 4/1) и треће место за маску Телевизор Николе Марковића(одељење 1/3).

И на крају треба истаћи, да су и ове године учесници веселе поворке однели победу над природом, јер су својим расположењем и смехом растерали тамне облаке који су овог четвртка преподне претили да покваре забаву у Лазаревцу.


Fotografije