Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Заменик градоначелника одржао састанак са новоизабраним руководством ГО Лазаревац

Објављено:

Заменик градоначелника Београда Горан Весић састао се са новоизабраним руководством Општине Лазаревац, са којим је разговарао о будућим пројектима у овој општини.

Он је честитао Бојану Стевићу на избору за председника општине и рекао да је Лазаревац и у претходном периоду имао добро руководство, али да је новоизабрани председник последњих осам година мотор развоја ове општине.

Успели смо да нађемо простор за привредну зону у близини Ибарске магистрале, казао је Весић и додао да ће у ову општину доћи једна велика инвестиција, што је обећање дато грађанима Лазаревца.

– Јутрос сам био на састанку у Влади Републике Србије, везаном за инвестиције у приградским општинама Београда. Могу да вам обећам да ће прва инвестиција која ће доћи у Београд бити реализована у Лазаревцу. У овом тренутку не би било озбиљно да кажемо када ће се то десити, мада имамо врло озбиљне разговоре и конкретне датуме, али ситуација у свету са короном је таква да нико ништа са сигурношћу не може да каже – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је најавио да ће наредних седмица бити расписан конкурс за пријем нових 150 комуналнх милиционера. 

– Примамо их највише због приградских општина. Када је уведена Комунална милиција, никада их у приградским општинама нису виђали, а они морају да раде у свим деловима града и грађанима обезбеђују комунални ред. То значи, када их будемо примили, да они морају да прођу и обуку и да ће станице Комуналне милиције добити све приградске општине, па и Лазаревац, што значи да ће бити више комуналног реда – појаснио је Весић.

Он је подсетио да се у овој општини ради Улица Јанка Стајчића, те да су у близини те улице урађене и улице Станислава Сремчевића Црног и Владике Николаја Велимировића у Лазаревцу. Недавно смо, додао је Весић, отворили и Дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју, што је била велика и цивилизацијска ствар за Лазаревац. 

– Он је тренутно најмодернији у Београду и поносан сам на то што Лазаревац има и такав објекат, а то показује да напредујемо као друштво. Осим тога, на територији две општине радимо велики водовод, повезујемо Араповац и Миросаљце, што ће бити завршено до краја ове године. У две месне заједнице „Момчило Павловић” и „Бранко Радичевић” пројектујемо канализациону мрежу. Радимо и пројектовање водовода у пет села на југу ове општине, што је за те становнике веома важно, као и за нас, јер сваки део Београда треба да се развија равномерно – истакао је Весић.

Наставићемо са улагањима у Лазаревац, навео је Весић и додао да је политика Града да сви грађани Београда буду равноправни.

– Тако смо Лазаревац и Барајево повезали са центром Београда БГ возом, а када се буде завршила реконструкција пруге имаћемо више полазака. БГ воз је најбржа и најбоља веза са центром града. Како будемо градили метро у граду тако ћемо ширити и повећавати број полазака БГ воза, што ће чинити јединствену целину – рекао је Весић.

Према његовим речима, Лазаревац ће наставити да се развија јер има одличну локалну власт, Град Београд који води рачуна о Лазаревцу, као и Владу Републике Србије која води рачуна о сваком делу Србије. 

– Када имамо јединство власти и када сви водимо исту политику, најбоља је гаранција да ћемо се развијати и да ћемо за годину дана моћи да кажемо да је у Лазаревцу боље него што је данас, као што данас можемо да кажемо да је боље него пре четири или пет година. Може да буде и боље, увек може боље и биће тако ако наставимо да се развијамо као земља – нагласио је Весић.

Председник градске општине Лазаревац Бојан Стевић је рекао да су ово тешка времена, не само за Град Београд, већ и за целу Србију због вируса корона, али да „нас то неће омести да сакоднево куцамо на врата републичких и градских институција како би реализовали многе пројeкте”.

– Циљ нам је да заједничким снагама радимо на побољшању водоснабдевања општине Лазаревац, отварању нових радних места, али и да решавамо један од приоритетних циљева, а то је план развоја водовода и канализације 2020-2025. Добили смо подршку Града Београда, Владе Србије и председника Вучића за прикључење на Ауто-пут „Милош Велики”, као и пролазак брзе саобраћајнице кроз нашу територију, будућег брзог коридира, који ће са економског аспекта позиционирати Лазаревац на добро место на мапи где се укрштају коридори у Србији – навео је Стевић.

Он је додао да је у овој општини потребно и решити проблем паркирања у централној зони,  завршити изградњу градског трга, те решити питање измештања аутобуске станице из централног градског језгра.

Догађају су присуствовали и председник Скупштине општине Лазаревац Бојан Синђелић, заменик председника ГО Лазаревац Томислав Рикановић и директори лазаревачких јавних предузећа.


Fotografije