Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Додељено пет уговора за самозапошљавање и покретање сопственог бизниса

Објављено:

У Сали председништва ГО Лазаревац додељено је пет уговора незапосленим лицима која желе да покрену сопствени бизнис. Пројекат суфинансирања у висини од 1 милион 818 хиљада 881 динар реализују општина Лазаревац и Национална служба за запошљавање, а циљ није једино самозапошљавање већ и да потенцијални привредници у наредном периоду отворе нова радна места.

Обезбеђена су средства за десет потенцијалних привредника, а на јавни позив се јавило пет незапослених лица. Средства за самозапошљавање незапослених лица која желе да покрену свој бизнис планирана су буџетом општине Лазаревац и у сарадњи са Филијалом Београд Националне службе за запошљавање.

Вредност уговора је 1.818.881 динара, учешће ГО Лазаревац 51 одсто, Националне службе 49 одсто. Захваљујући овом али и сличним пројектима стопа незапослености у Београду је на историјском минимуму, истакла је Весна Живковић Костић начелник одељења за програме запошљавања и предузетништво Филијале Београд.

Националним планом за 2020. годину очекују се већа средства за ову намену. Услови за аплицирање су да је лице у евиденцији Националне службе за запошљавање и да је прошло обуку “Пут до успешног предузетника“. Незапослена лица која су добила субвенцију Националне службе за самозапошљавање по истеку три месеца рада имају могућност да аплицирају и за субвенцију за новоотворена радна места.

У име ГО Лазаревац уговоре новим предузетницима уручио је и пожелео им пуно успеха у отпочетом бизнису председник Савета за инвестиције, предузетништво, привреду и запошљавање Већа ГО Лазаревац Бојан Вељковић.


Fotografije