Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Градском секретару за привреду уручена плакета за изузетан допринос развоју пољопривреде

Објављено:

У организацији Савета за пољопривреду Градске општине Лазаревац и Секретаријата за привреду Града Београда, у великој сали општине одржана је трибина на тему подстицаја које је Град Београд расписао за 2019. годину. Поменута трибина била је добра прилика да председник ГО Лазаревац, градском секретару за привреду Милинку Величковићу уручи плакету у знак захвалности за допринос развоја пољопривреде на територији ГО Лазаревац.

“Руководство општине Лазаревац, откад је у овом сазиву изражава захвалност Секретаријату за привреду Града Београда које је препознало општину Лазаревац као средину у коју треба да се улажу значајна средства у области пољопривреде”, рекао је на конференцији за новинаре Ненад Бачанац члан Већа задужен за пољопривреду.

Председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић захвалио се Секретаријату за привреду Града Београда и секретару Милинку Величковићу на изузетној сарадњи у претходном периоду. Синђелић је нагласио да је руководство општине остварило обећање дато грађанима да ће све више пољопривредних газдинстава, а нарочито младих бити укључено у подстицаје које расписују општина и Град Београд.

Субвенције за пољопривреду су у 2013. години биле 20 милиона, а данас су 200 милиона динара, подсетио је градски секретар за привреду Милинко Величковић. Он је додао да је Град Београд пољопривреду на лествици развоја сврстао на високо место. Секретаријат поред субвенција, које су веће из године у годину, труди се да кроз разне друге видове помоћи буде од користи пољопривредним произвођачима, каже Величковић. Ове године расписана су четири јавна позива.

Градски секретар за привреду захвалио се општини Лазаревац на озбиљном и напорном раду како би пољопривредници добили што више средстава из подстицајних фондова.


Fotografije