Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

ГО Лазаревац наставила активност поделе поклон пакета породиљама

Објављено:

Градска општина Лазаревац посредством Савета за здравство Већа ГО Лазаревац, упркос актуелној ситуацији са епидемијом корона вирусом наставила је активност поделе поклон пакета мајкама новорођене деце током 2020. године са територије ГО Лазаревац. Председник ГО Лазаревац у складу са противепидемијским мерама које су на снази организовао је данас пријем на којем је честитао принове и уручио пакете за 5 мајки са територије наше општине.

Стевић је овом приликом истакао да су и током пандемије корона вируса, породиље са територије наше општине добијале поклон пакете, које су преузимале у згради општине. Због актуелне епидемиолошке ситуације нисмо организовали велика окупљања, као што смо то чинили претходних месеци, рекао је председник ГО Лазаревац и још једном нагласио да све породиље које су се породиле током августа и септембра пакете могу преузети у згради ГО Лазаревац.

Ово је још једна мера коју општина Лазаревац спроводи у борби против беле куге и повећању наталитета у нашој земљи, чиме се придружује активностима које у истом циљу спроводи Влада Републике Србије и Град Београд, казао је Стевић.

Треба напоменути, да би породиље са територије ГО Лазаревац оствариле право на поклон пакете од општине, неопходно је да се пријаве на отворени Јавни позив који је расписан почетком године. Све неопходне информације о остваривању овог права породиље могу добити у канцеларији број 13 у згради ГО Лазаревац, Карађорђева 42 или на телефон 011-8118-740.

Од почетка године за добијање поклон пакета на Јавни позив пријавило се 50 породиља које су се породиле у јануару, у фебруару 56, у марту 31, у априлу 41, у мају 31, у јуну 26, у јулу 33. До сада се пријавило и 28 породиља из августа и 42 породиље из септембра, док су породиље из октобра и новембра тек почеле да се пријављују.


Fotografije