Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

ГО Лазаревац започела обележавање Дечије недеље

Објављено:

У оквиру обележавања Дечије недеље, заменик председника ГО Лазаревац Томислав Рикановић и чланови Већа Раде Мирковић и Никола Маринковић посетили су данас ОШ „Дуле Караклајић“.

Заменик председника ГО Лазаревац Томислав Рикановић нагласио је овом приликом да се Дечија недеља у Србији обележаво још од 1934. године, а да је од 1987. године уведена у закон о друштвеној бризи о деци. Програми у оквиру Дечије недеље базирани су у смеру подстицања даљег развоја услова и бољег положај детета и подршке сваком детету.

„Градска општина Лазаревац, на челу са председником Бојаном Стевићем увек ће бити на располагању деци да се чује њихов глас, али и њиховим родитељим јер жеља нам је да помогнемо њихово одрастање, школовање и даље усмеравање, а све са циљем да децу задржимо на територији наше општине и након њиховог школовања“, казао је Рикановић.

Поред представника општине са ученицима у фискултурној сали ове школе дружили су се и капитени ФК Колубара Никола Васиљевић, КК Колубара Никола Симић и РК Колубара Душан Ненадић. Била је ово прилика, да капитени три Колубарина спортска колектива деци нижих разреда представе своје спортове и позову малишане да се баве спортом.

Капитен КК Колубара Никола Симић захвалио се општини Лазаревац на прилици коју му је пружила да промовише свој спорт кошарку, али и уопште спорт, јер је значај спорта у развоју најмлађих огроман.

„Многа деца која су овде већ тренирају, али и долазе на утакмице где нас гледају и ми им дајемо пример, а не сумњам да ће и овде и међу овом децом која су присутна бити великих спортиста“, казао је Симић.

Капитен ФК Колубара Никола Васиљевић рекао је да је изузетно важно што је много деце у Лазаревцу заинтересовано за бављење спортом, јер се на тај начин склањају са улице и одвајају од лошег друштва, што је и почетни смисао бављења спортом.

„Да ли ће се касније бавити спортом и да ли ће им то бити посао од кога ће издржавати породице то је њихова ствар, у овом узрасту најважније је да их кроз спорт склонимо са улице и лошег друштва и да се кроз бављење спортом правилно развијају“, казао је капитен фудбалера Колубаре.


Fotografije