Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Горан Весић обишао реконструисане улице у Лазаревцу

Објављено:

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је реконструисан део Улице Краља Петра Првог у Лазаревцу, где је обновљена деоница од око седам стотина метара, уз поплочавање тротоара, уређење дрвореда, јавне расвете и паркинг простора. У радове, како је прецизирао, уложено је око 37 милиона динара. Обиласку су присуствовали државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, и председник општине Лазаревац Бојан Синђелић са својим сарадницима.

Весић је подсетио да је јуче усвојен нови Статут Београда, те да су приградске општине, међу којима је и Лазаревац, добиле веће надлежности, а самим тим и више могућности да решавају проблеме грађана. Он је прецизирао да је конкретно улица Краља Петра сређена у сарадњи града и општине. 

– Ово је показатељ да на исти начин третирамо било који део Београда. У близини је раније већ уређена Карађорђева улица, а у наредном периоду очекује се и тендер за трг у овој централној улици. Наставиће се и радови на другој деоници Улице Краља Петра, према породилишту које се ускоро завршава – истакао је Весић.

Лазаревац ће добити и фонтану, у оквиру пројекта „54 фонтана града Београда”.

– У односу на период до 2014. године улаже се четири пута више новца у приградске општине јер су дуго биле запостављене. Трудимо се да сваки део града развијамо јер сви грађани Београда вреде једнако – нагласио је Весић.

Заменик градоначелника је најавио и да ће Лазаревац од 8. децембра бити повезан „БГвозом” с центром Београда. То је додатно учињено за житеље ове општине, заједничким ангажманом Града Београда и „Железница Србије”, рекао је он.

Горан Весић је поручио да ће се наставити са инвестицијама у Лазаревац, са акцентом на женску радну снагу, и изразио уверење да ће се у будућности општина још брже развијати.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић се овом приликом захвалио заменику градоначелника Весићу и државном секретару Стевићу. Он је навео да се глас грађана слуша и поручио да ће сарадња у наредном периоду бити још боља.

На територији наше општине се стално отварају нова градилишта и то ће се наставити све док временски услови то буду дозвољавали. Лазаревац полако постаје репрезентативна општина, те да иако је најјужнија у Београду, последњих година то се не осећа јер су улагања у њу велика, додао је Синђелић.

Заменик градоначелника града Београда у оквиру ове посете Лазаревцу  обишао је и Орашачку улицу чија вредност извођења радова износи 17 милиона динара.


Fotografije