Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Горан Весић обишао радове у Улици Јанка Стајчића у Лазаревцу

Објављено:

Приликом обиласка радова на изградњи Улице Јанка Стајчића у Лазаревцу заменик градоначелника Града Београда Горан Весић изјавио је да је улица Јанка Стајчића иузузетно важна за све Лазаревчане, за 2.500 грађана који живе у овој улици али и за све оне који пролазе овде и излазе на Ибарску магистралу.

У првој фази изградње Улице Јанка Стајчића биће урађено 950 метара, док ће у другој фази бити урађен остатак, свих 1760 метара улице, казао је Весић и додао да се током ових радова мења комплетна инсталација, постављају водоводне цеви, ради канализација, топлификација, поставља расвета која није постојала, а нова улица Јанка Стајчића имаће две коловозне траке по 3,5 метра и тротоаре за људе који живе овде, што је раније био велики проблем.

Када радимо улицу, радимо је тако да она заисте буде индентична по квалитету без обзира где је радимо, у Лазаревцу, Обреновцу или на Теразијама, напоменуо је заменик градоначелника Града Београда и додао да је то суштина и главна порука да се Београд данас гради и уређује подједнако било где на својој територији.

Заменик градоначелника је напоменуо је да је из градске касе за изградњу Улице Јанка Стајчића издвојено више од 2 милиона евра и нагласио да је и то такође порука свим грађанима из свих приградских општина да за разлику од периода од пре 2013. године, када су приградске општине биле запостављене, Град Београд сада улаже четири пута више средстава него што је улагао раније.

Радови у Улици Јанка Стајчића започети су током марта месеца, када су због короне прекинути, а очекујемо да ћемо до краја новембра урадити први слој асфалта у Улици Јанка Стајчића, а тада ћемо у зависности од временских услова одлучити да ли ћемо другу фазу улице радити током зиме, или на пролеће, закључио је Горан Весић.

Заменика градоначелника Града Београда у Лазаревцу је дочекао председник Градске општине Лазаревац Бојан Стевић са сарадницима који се захвалио заменику градоначелника на томе што је препознао важност равномерног улагања средстава у све приградске општине Града Београда.

„То није случај само са Улицом Јанка Стајчића, већ и са бројним другим пројектима на територији наше општине у претходних шест година који су урађени уз огромну подршку Града Београда“, казао је Стевић и додао да се искрено нада да ће у наредној години, која ће сигурно бити тешка због целокупне ситуације, познавајући господина Весића доста новца поново бити уложено у приградске општине  и да ћемо наставити да радимо заједничким снагама на стварању што бољих и квалитетнијих услова за живот свих грађана у општини Лазаревац.

Јасна политика Града Београда, господина Весића и његових сарадника, али и општине Лазаревац је равномерно улагање у све делове, у овом случају општине Лазаревац, јер заједничким снагама радимо на бројним пројектима.

Захвалио би се овом приликом господину Весићу на сарадњи у претходном периоду, и не сумњам у пуну подршку и у наредном периоду ка грађанима општине Лазаревац, закључио је Стевић.


Fotografije