Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Вук Милутиновић први до Часног крста на језеру Очага

Објављено:

Поводом Богојављења, једног од највећих хришћанских празника, под покровитељством Градске општине Лазаревац и ове године је на језеру Очага одржано традиционално пливање за ЧАСНИ КРСТ.

На почетку манифестације, окупљене на језеру Очага поздравио је председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић који је присутнима честитао Богојављење, а пријављеним учесницима пожелео пуно среће у надметању. Надметању пливача претходио је молебан, који је служило свештенство Храма светог великомученика Димитрија у Лазаревцу.

Овогодишњој манифестацији на језеру Очага присуствовало је преко 500 посетилаца који су могли уживати у надметању 24 пливача. Ове године први је до Часног крста допливао Вук Милутиновић (1999.) из Лазаревца. Сви учесници Богојављенског пливања на језеру Очага награђени су мајицама, дипломама и пригодним поклонима.

Организацију манифестације „Богојављенско пливање за Часни крст 2020“ помогли су Центар за културу Лазаревац, Спортско рекреативни центар „Колубара“, Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ , Пулс театар Лазаревац, Полицијска станица Лазаревац и Ватрогасно спасилачка јединица Лазаревац.

Треба напоменути да је прва манифестација „Богојављенског пливања за Часни крст“ на језеру Очага у Лазаревцу одржана 2006. године

Досадашњи освајачи Часног крста на језеру Очага су:

 1. године - Зоран Максимовић
 2. године – Предраг Милинковић
 3. године – Марко Симић
 4. године – Марко Симић
 5. године – Милан Глишовић
 6. године – Дражен Кастратовић
 7. године – Бојан Глишовић
 8. године – Лука Лазаревић
 9. године – Марко Симић
 10. године - Стефан Пауновић
 11. године - Никола Дамњановић
 12. године – Није одржано због временских услова
 13. године – Катарина Дамјановић
 14. године - Није одржано због временских услова
 15. године – Вук Милутиновић

Fotografije