Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Весић положио камен темељац за изградњу Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју

Објављено:

Заменик градоначелника Горан Весић положио је у Лазаревцу камен темељац за будући објекат Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју. Камен темељац за објекат у Улици Душана Петровића Шанета 80а положили су и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић и председник општине Лазаревац Бојан Синђелић.

Постављању камена темељца присуствовали су и директор дневног боравка Петар Јорданов као и представник извођача, технички директор W.D. Concord West-а Александар Петровић.

Горан Весић је истакао да је овај објекат важан јер показује колико се ми развијамо као друштво.  

– Ради се о дневном боравку за децу ометену у развоју, а њих тренутно има 32-је у Лазаревцу. Ово ће бити нови објекат, најмодернији и у складу са свим европским стандардима какви су сви наши објекти. У овом тренутку на територији Београда има 630 деце која користе овакву врсту услуге на територији 15 градских општина. Ово показује да ми постајемо једно озбиљно друштво које води рачуна о сваком свом члану, а највише о онима којима је помоћ највише потребна – истакао је Весић.

Он је додао да то што се данас гради у Лазаревцу, говори да је Град Београд почео много више да води рачуна о приградским општинама као и да више нема политике да се све улаже у центар града.

 – Осим овог објекта, у Лазаревцу смо завршили породилиште,  у Миросаљцима почињемо рад  на вртићу, почећемо ускоро у Степојевцу. Све то говори да покушавамо да остваримо циљ да се сваки део Београда равномерно развија и да сви осете да су грађани истог града. Зато ће од 8. децембра почети да ради линија Бг воза директна веза Лазаревац - Београд – нагласио је заменик градоначелника.

Он је подсетио да јавну инфраструктуру треба да имају сви грађани а то значи пут, канализацију, водовод и јавни превоз. 

 –  То је могуће јер сада буџет града износи више од милијарду евра и ми коначно можемо да радимо овакве објекте. Све је то повезано са политиком коју води председник Александар Вучић. Да није политике коју он води у овој земљи не би било инвестиција, а град је пун кранова. Ни овог објекта не би било да није Владе Републике Србије и ово је још један пример сарадње републике, владе и града. У овај објекат је новац уложила влада, Канцеларија за јавна улагања, а посао спроводи град – закључио је Весић.

Наташа Станисављевић је захвалила свим присутнима на подршци и рекла да је данас велики дан за социјалну заштиту Града Београда и општину Лазаревац. 

–За 240 дана, а надамо се и мало раније овде ћемо имати нови дневни и најсавременији објекат за децу са сметњама у развоју. Ово је заједнички пројекат Владе Републике Србије и Града Београда и захваљујем Канцеларији за јавна улагања која је издвојила средства за изградњу и заменику градоначелника Горану Весићу, јер ће Град комплетно опремити објекат са намештајем и свом неопходном опремом – рекла је Станисављевић и захвалила иницијаторима овог пројекта Бојану Стевићу и Бојану Синђелићу. 

Она је  нагласила да су сви заједно радили две године да би се дошло до темеља за изградњу.

–Он ће бити дупло већи од постојећег дневног боравка и имаће 515 квадрата. Садржаће велике просторије, кухињу, фискултурну салу, амбуланту, сензорну собу, собе за радионице и велико двориште. На овај начин Град Београд и Секретаријат за социјалну заштиту показује бригу за своје кориснике и грађане и пружају најбољу могућу социјалну помоћ за своје суграђане – рекла је она. 

Бојан Стевић је изразио задовољство што Лазаревац добија овакав објекат и што Влада Србије финансира овај објекат уз подршку града Београда и општине Лазаревац. 

– То је показатељ добре спреге и сарадње локалне самоуправе, Града Београда и државе Србије – нагласио је Стевић.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић је истакао да је попут Београда и Лазаревац град кранова, али и да то говори о бризи Града Београда за све његове суграђане без обзира где живе, на периферији или у центру.

Мајка једног од корисника Јасмина Петровић захвалила је свима који су имали улогу у подизању овог објекта истичући да ће деца имати овде много боље услове за рад.

Будући Дневни центар моћи ће да прими 40 корисника, а рок за изградњу објекта је 240 дана.


Fotografije