Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Боксерске живе легенде Качар, Пузовић и Вујковић у посети Лазаревцу

Објављено:

Председник градске општине Лазаревац Бојан Стевић и његов заменик Томислав Рикановић уприличили су данас свечани пријем за легенде југословенског и српског бокса Тадију Качара и Драгана Вујковића који су данас у  посети Лазаревцу и Боксерском клубу „Greatest“.

Качар и Вујковић, којима ће се у посети БК „Greatest“ прикључити још једна жива легенда бокса Мирко Пузовић нису крили похвале на рачун рада и услова у којима са младим боксерима раде у Боксерском клубу „Greatest“.  Ове легенде бокса, које у својим витринама имају близу 20 медаља са највећих такмичења као што су олимпијаде, светска, европска, балканска првенства, и медитеранске игре, искористили су присуство медија и ову посету да позову младе Лазаревчане да се баве боксом.

„Позивам младе момке и девојке да почну да тренирају бокс, због тога што је бокс једна активност која даје и оплемењује многе особине које млади људи треба да усаврше и да ће им управо те стечене особине користити кроз будући живот и у суочавању кроз разноразна искушења“, рекао је овом приликом Тадија Качар освајач сребра на Олимпијским играма 1976. у Монтреалу.

Председник градске општине Лазаревац Бојан Стевић захвалио се легендама бокса на посети Лазаревцу и овом приликом најавио да ће општина и у будућем периоду као и до сада помагати рад БК „Greatest“.

„Изузетно сам поносан што су у циљу промоције СП у боксу које ће се одржати 2021. године у Београду посетили баш општину Лазаревац и лазаревачки БК „Greatest“ и на тај начин нам указали да је Лазаревац уписан и препознат на боксерској мапи како у нашој земљи тако и у региону“, казао је овом приликом Стевић.

Треба нагласити да је посета боксерских шампиона организована у оквиру промоције Светског првенства у боксу које ће се наредне године одржати у Београду и то 43 године након чувеног БАБС-а (Боксерски аматерски шампионат света) који је одржан у Београду, где су баш Вујковић и Качар узели сребрне медаље за тадашњу Југославију.


Fotografije