Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Барајево и Лазаревац заједнички решавају проблем комуналног отпада

Објављено:

Председници градских општина Барајево и Лазаревац Слободан Адамовић и Бојан Синђелић потписали су данас у Лазаревцу Меморандум о сарадњи на успостављању постројења за сепарацију и рециклажу комуналног неопасног отпада насталог на подручјима ове две суседне општине.

Председници две градске општине након потписивања су истакла да је овај меморандум од огромног значаја за грађане обе општине и да представља важан корак у заједничком раду на решавању питања одлагања комуналног отпада становника Барајева и Лазаревца. Стављањем потписа на овај меморандум представници општина Барајево и Лазаревац обавезали су се да ће обезбедити услове за успостављање система за управљање комуналним неопасним отпадом на својим подручјима, као дела свеукупног система Регионалне депоније комуналног отпада „Каленић“.

Потписивању меморандума присуствовао је и председник Скупштине Еко- Тамнава Уб Ђорђе Максимовић који је овом приликом најавио да се почетак радова на изградњи приступних саобраћајница и инфраструктуре ка будућој Регионалној депонији „Каленић“ може очекивати већ крајем ове године, док се радови на изградњи тела будуће депоније могу очекивати у наредној години.

Поред заменика председника ГО Лазаревац Милоја Живановића потписивању меморандума присуствовали су и представници комуналних предузећа из ове две општине. 


Fotografije