Питајте председника

Вести
16 January 2015

ГО Лазаревац и организација ЕХО потписали протокол о изградњи стамбених објеката

У Градској општини Лазаревац, потписан је протокол о заједничкој сарадњи градске општине Лазаревац и екуменске хуманитарне организације ЕХО из Новог Сада на реализацији Пројекта под називом „Рехабилитација кућа заснованих на потребама социјално угрожених породица, које су биле погођене поплавама”.

Документ су потписали председник градске општине Драган Алимпијевић и заменик директора Екуменске хуманитарне организације Роберт Бу. Пројектом је планирано да се у наредних 12 месеци на територији градске општине Лазаревац изграде стамбени објекти  где би трајно биле смештене породице, које су након мајских поплава, боравиле у СРЦ „Колубара“.

Пројектом је планирано да Екуменска хуманитарна организација из Новог Сада у сарадњи са швајцарским партнером ХЕКС, обезбеди финасијска средства за изградњу стамбених објекта, док ће ГО Лазаравац, на основу протокола, обезбедити  парцелу са пратећом инфраструктуром за изградњу објеката.

Како је овом приликом речено објекти ће бити изграђени у месној заједници Горњи град, на две парцеле укупне површине од 2700 метара квадратиних. Завршетак пројекта је предвиђен за 31. децембар 2015. године.

Како су овом приликом нагласили представници организације ЕХО од 2007. године, од када се спроводи овај програм, збринуто је преко 800 породица. Исти пројекат реализује се у општини Обреновац, Шабац и Ваљево, а укупно ће бити подржано око 300 породица.