Питајте председника

Вести
02 October 2017

22 стеоне јунице биће додељене пољопривредницима у Лазаревцу

Захваљујући Програму Секретаријата за привреду града Београда, градска општина Лазаревац је остварила подстицај за субвенционисану набавку 22 стеоне јунице сименталске расе увезене из Аустрије.

Наведене јунице налазе се у карантину, што је стандардни процес приликом увоза говеда. Да би се на лицу места уверили у квалитет набављених јуница карантин  су данас обишли председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић са сарадницима, подсекретар Секретаријата за привреду града Београда Маја Бајагић са сарадницима и Светлана Петровић представник лазаревачког Удружења сточара.

По раније расписаном конкурсу Секретаријата за привреду града Београда 22 стеоне јунице добили су пољопривредни произвођачи са територије оптшине Лазаревац.  Јунице ће бити на газдинствима наших пољопривредника до краја недеље.

Појединачни подстицај по пољопривредном газдинству је био 270.000,00 динара. Овај подстицај је дат у циљу побољшања генетског материјала  у сточарству на нашој општини, рекао је Ненад Бачанац члан Већа градске општине Лазаревац и додао  да да је намера општине да настави у том смеру и временом формира приплодни центар сточарства. У том правцу Градска општина Лазаревац ће у наредној 2018. години субвенционисати набавку високо квалитетног семена за вештачко осемењавање, закључио је Бачанац.